Una dona de 86 anys d'edat de nacionalitat espanyola ha mort aquest migdia ofegada a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut una desena de trucades a les 13.30 hores informant d'una persona que s'havia ofegat a la platja, i que l'havien tret inconscient de l'aigua.

Els serveis de socorrisme presents a la platja han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins a l'arribada del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que hi ha desplaçat dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat. Els professionals del SEM han realitzat maniobres de reanimació cardiopulmonar a la dona, que malauradament han estat infructuoses.

En l'emergència també han intervingut membres de la Policia Local, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra i efectius de la Guardia Civil, que s'encarreguen d'instruir les diligències corresponents.

La platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols disposa de servei de vigilància i socorrisme i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Amb la d'avui ja són 22 les persones que han mort a les platges catalanes en el que portem d'estiu, 4 d'elles els darrers tres dies.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades. Cal fer sempre cas de la bandera que el servei de socorrisme fa onejar i respectar les indicacions dels socorristes per evitar situacions de risc