L'equip de govern de l'Ajuntament de Begur es va reunir dilluns amb una trentena de veïns del nucli d'Esclanyà. La trobada es va fer al polivalent d'Esclanyà i va servir per escoltar les demandes de la població i per explicar el projecte d'obres aturat que es reprendrà al setembre a tres carrers transversals.

En aquest sentit, alguns dels veïns van aprofitar per demanar que es preservin els aparcaments als tres carrers transversals amb zona alternativa a ambdues bandes dels vials. El responsable municipal de les obres, Juanjo Murgi, però, va anunciar que desapareixeran, ja que se'n crearan de nous a ambdues bandes dels vials. Malgrat tot, el govern no va tancar la porta a revisar la presència d'aparcaments. Altres veïns van denunciar temes com la brutícia a la riera, la fibra òptica, la fressa de la zona esportiva, la poca presència policial o els problemes de la recollida d'escombraries porta a porta. Segons va anunciar dilluns l'Ajuntament, els carrers transversals Mestral, Gregal i Xaloc del barri de Sant Josep d'Esclanyà deixaran de ser un cul-de-sac i de tenir zona d'aparcament.

La supressió, segons el regidor d'Obres i Serveis, Jordi Carreras, hauria de quedar totalment coberta amb les noves places d'aparcament a Esclanyà. Entre elles, explica, l'ampliació del pàrquing del nucli de fins a 60 places, les noves zones d'aparcament al vial d'entrada a l'avinguda Sant Josep i a la part de dalt del nou vial de sortida amb l'allargament del carrer Manel Massoni.