La platja de la Pletera de l'Estartit compta des de dimarts amb noves trampes sedimentàries que serviran per retenir la sorra i accelerar la formació de dunes. Una tècnica del Parc Natural del Montgrí, Mapi Carabús, ha explicat que les dunes i la platja «formen part d'una mateixa dinàmica natural». Per això, en alguns casos en què s'han destruït les dunes cal «l'aportació de sorra perquè el mar se l'emporta».

La tècnica també ha detallat que és molt important que es delimitin els accessos a la platja perquè «a mesura que trepitgem la sorra, l'anem compactant» i això evita la proliferació de les dunes. Les cinc noves trampes les han col·locat una cinquantena de treballadors dels laboratoris Ferrer.

En les accions hi han participat una cinquantena de treballadors dels laboratoris Ferrer que han ajudat a instal·lar cinc noves trampes sedentàries. Es tracta d'unes tanques de fusta clavades a terra d'entre cinc i deu metres de llargada. Aquestes tanques fan que el vent acumuli la sorra i els sediments al darrere de les tanques i, d'aquesta manera, es comença a generar una petita duna.

Projecte a llarg termini

Una tècnica del Parc Natural del Montgrí, Mapi Carabús, ha explicat que la conservació del sistema de dunes és un dels objectius que té el parc natural durant els últims anys. La iniciativa ha nascut dels mateixos treballadors de Ferrer i a través d'una convenció de comercials.