Els Agents Rurals han denunciat un home per utilitzar un detector de metalls al límit del poblat ibèric d'Ullastret. Els fets van passar el 29 d'agost en una zona perimetral protegida. Durant la inspecció, els agents no van trobar indicis d'espoli. Segons els agents, el denunciat també duia un càvec per fer forats al terra.

La normativa vigent obliga a tenir autorització del Departament de Cultura per poder fer ús d'aquest tipus d'eines amb finalitats arqueològiques. El jaciment d'Ullastret està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Els Agents Rurals van traslladar la denúncia a la Conselleria de Cultura. Fins que no hi hagi una resolució del Departament, l'aparell quedarà comissat.

El jaciment d'Ullastret

La ciutat ibèrica d'Ullastret està establerta al puig de Sant Andreu i, alhora, a l'illa d'En Reixac, dins el municipi d'Ullastret. Segons el Departament de Cultura, és el major nucli urbà de cultura ibèrica descobert a Catalunya. Es troba en el territori que van assignar a la tribu ibèrica dels indigets.