L'entitat Natura Sterna va alertar ahir de la mort de dos ducs al Parc Natural del Montgrí, una espècie protegida. Segons el responsable del grup -que treballa per la recerca i la divulgació de la flora, fauna, i el medi natural i cultural-, Jaume Ramot, ambdues aus van morir electrocutades probablement a causa de la línia de mitjana tensió: «Hi ha una línia de mitjana tensió que està qualificada de perillosa, s'hi devien sostenir i els va causar la mort».

Segons el responsable de l'entitat, que va publicar els fets a les xarxes socials, van trobar les aus mentre realitzaven una visita rutinària i, un cop van identificar l'espècia d'au, van procedir a alertar-ne els Agents Rurals: «Quan vam trobar els ducs vam avisar els Agents Rurals, esperem que en facin un informe».

El grup Natura Sterna

L'àmbit d'actuació del Grup Natura Sterna correspon a tota la vall d'Aro, entenent que equival a tota la zona de la conca del riu Ridaura. Tot i això, l'associació també ha treballat i col·labora en projectes o iniciatives en àrees no incloses dins aquest àmbit.

L'ens també col·labora amb diverses plataformes ambientals i sovint denuncia abocaments incontrolats al bosc. La darrera activitat d'aquesta mena la van realitzar a mitjans d'agost, quan van fer una neteja del bosc adherint-se a la campanya internacional Clean Up per denunciar el canvi climàtic. L'entitat es va adherir a la plataforma SOS Costa Brava el 4 d'agost de 2018, que fa poc va celebrar el primer any de vida.