El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va lamentar ahir «el to» que va fer servir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la interlocutòria en què rebutjava les al·legacions fetes per la Generalitat en relació amb la sentència que obliga a buidar l'abocador de Vacamorta. Calvet va assegurar que el Departament «encaixa» l'escrit del tribunal i considera que «la duresa» amb què s'expressa rau en el fet que el Govern no ha comunicat bé les seves actuacions. «Probablement no ens hem explicat prou bé. Per això demanem disculpes a la ciutadania i a la judicatura», va explicar.

De totes maneres, Calvet va deixar clar que la Generalitat «està complint» la resolució judicial que obliga a buidar els residus abocats entre el 2000 i el 2014 i que el Departament demanava ajornar. El TSJC ho va desestimar i considerava que el recurs era una «burla». La duresa amb què el TSJC va desestimar el recurs de la Generalitat per ajornar el buidatge de l'abocador de Vacamorta va sorprendre el Departament de Territori: «És veritat que la interlocutòria ens interpel·la directament, i volem demanar disculpes perquè no ens hem acabat d'entendre, però això ho corregirem de tal manera que informarem amb més diligència de totes les passes que fem», va dir Calvet.

En aquest escrit, el tribunal considerava que la pretensió del Govern «repugna», perquè sembla una «burla» a la sentència dictada el 2015.

Acumulació de sentències

L'abocador del Baix Empordà, clausurat a finals del 2014 per ordre del Departament de Territori, acumula nombroses sentències. Tot plegat va motivar que es tanqués perquè la llicència estava mal donada. El TSJC també va sentenciar que s'havia de retornar l'espai al seu estat inicial, restituint la situació que tenia l'any 2000, abans que hi arribés el primer camió de deixalles.