Vall-llobrega ha redactat un projecte per instal·lar 12 càmeres de videovigilància en sis zones estratègiques del municipi per augmentar-ne la seguretat. L'estudi s'aprovarà durant els pròxims dies en Junta de Govern i la previsió és que puguin entrar en funcionament a principis de gener del 2020.

Segons l'equip de Govern, els motius pels quals s'ha decidit procedir amb la iniciativa serien dos: en primer lloc, per intentar augmentar la seguretat de la població -on darrerament s'hi han produït robatoris; i en segon lloc, perquè els municipis veïns de Calonge i Sant Antoni, Palamós i Palafrugell ja han instal·lat aquests dispositius.

«Farem un esforç al poble per sentir-nos més protegits», apunta l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado (JxCat). En aquest sentit, el consistori ja ha parlat amb Governació i amb l'empresa que s'hauria de fer càrrec de la instal·lació. El pressupost preveu que el cost de la iniciativa, sense comptar la preinstal·lació, seria de 40.000 euros.

Es tracta de càmeres homologades i connectades al servei de videovigilància del cos dels Mossos d'Esquadra. El projecte ara s'ha d'aprovar en Junta de Govern i a través del ple, però el partit de l'oposició, ERC, també tenia en compte en el seu programa electoral la instal·lació dels mateixos mecanismes de seguretat.

Opinió de l'oposició

«El grup de l'oposició també ho portàvem en el programa de govern», assegura el cap de llista d'ERC a Vall-llobrega, Vicenç Cebrià. La seguretat del municipi, asseguren els grups, és una proposta política compartida.

Segons l'alcalde, l'Ajuntament ha previst la instal·lació de les càmeres en sis punts estratègics del municipi, a més, en cadascun d'aquests punts s'hi haurien d'instal·lar dos dispositius. A causa de la seva ubicació, alguns dispositius funcionarien amb un sistema de plaques solars.

Així, les zones previstes en el projecte són: l'entrada del polígon industrial municipal; la rotonda de l'entrada del poble; la zona entre l'hípica de Palamós i Vall-llobrega; la zona de Quatre Camins; la plaça de l'Ajuntament; i la zona de Roca de Gria.

Altres municipis

«Gairebé ens veiem obligats a fer-ho perquè Palamós, Palafrugell i Calonge en tenen i nosaltres, que quedem al mig, estem preocupats perquè no en tenim», alerta l'alcalde de Vall-llobrega, Rufino Guirado.