Una quarantena de voluntaris van recollir diumenge més de tres tones de brossa al bosc de Solius, a Santa Cristina d'Aro. Tota la brossa i el plàstic recollits van ser reciclats i una part serà utilitzada per fer joguines que es vendran amb l'objectiu de recaptar diners per a famílies en risc d'exclusió.

La neteja popular, que va durar més de dues hores, va acabar amb la recollida d'unes tres tones de brossa, des de matalassos a sofàs, com també trossos de cotxe i molta runa d'obres. Els impulsors de la iniciativa, l'empresa Dland, amb la implicació de l'àrea de Medi Ambient de Santa Cristina, els ADF, el grup de natura Sterna i Sloppy Tunas. L'empresa Dland té la seu a Sant Feliu de Guíxols i promou la sostenibilitat amb joguines fetes amb teixit provinent de plàstic reciclat, com per exemple envasos.

L'acció de neteja va començar a les 9 del matí, amb la trobada dels participants a la deixalleria municipal de Santa Cristina. El regidor de Medi Ambient, David Segarra, acompanyat de Dani Riera, membre de l'empresa Dland, van donar la benvinguda a tots ells, entre els quals l'alcaldessa, Lourdes Fuentes. Seguidament, es van repartir guants i bosses i es van omplir cotxes per anar al lloc de l'acció. L'acció es va centrar en dos camins rurals i en el vial principal, i passades les 12 del migdia els participants van retornar a la deixalleria amb tot el material recollit.

Noves accions

Segons els organitzadors, el format de recollida d'escombraries utilitzat és força pioner a Catalunya i aplega empreses eco-friendly, entitats socials i ecologistes i l'administració pública. A més, confirmen que estan buscant noves dates per fer noves accions al municipi amb l'objectiu de preservar l'entorn.