19 de setembre de 2019
19.09.2019
Diari de Girona

La cistelleria centenària Ayats de Palamós abaixa la persiana

El motiu principal del tancament és la jubilació de la propietària i la manca de relleu generacional · És del segon negoci històric que perd el municipi en dos mesos després de la llibreria La Gavina

19.09.2019 | 00:13
La cistelleria centenària Ayats de Palamós abaixa la persiana

La cistelleria centenària Ayats de Palamós abaixa la persiana aquest 30 de setembre, després de 120 anys de negoci. El motiu del tancament és la jubilació de Dolors Martos, la propietària, a més, coincideix en el segon establiment històric que tanca en el municipi en menys de dos mesos. El primer negoci a tancar va ser la llibreria La Gavina, el passat 31 d'agost.

L'establiment va obrir les seves portes el 1889 i en la seva millor època havia arribat a tenir tres locals al municipi. Sempre dedicats al negoci de la cistelleria artesana, s'han anat adaptant amb el pas del temps a les noves necessitats i demandes dels clients.

«Deixem la botiga perquè no hi ha relleu generacional i això és normal», explica la propietària Martos. «És una decisió molt meditada, ho fem amb molta il·lusió i amb agraïment a tots els nostres clients».

Menys cistelleries

Segons la propietària, el negoci va començar fent productes d'espart com fregadors i cabassos grossos, així com els cistells, i amb el pas del temps va anar canviant alguns dels seus productes incorporant productes com la palla de palmera o el bambú i productes de decoració de la llar.

Actualment, el local comprava productes naturals fets al país i produïts a mà, a més, produïts artesanalment cortines de xarxa i les palmes i palmons de Rams.

«En els pobles ens estem quedant sense cistelleries», assegura Martos, «no hi ha relleus i, a més, les noves generacions compren més per internet i per les grans superfícies».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook