El regidor de Ciutadans (Cs) de Castell-Platja d'Aro, José Luís Villa, va anunciar en el ple de dimecres que es donava de baixa del partit i que passava a ser «regidor no adscrit» del consistori. L'únic regidor de la formació va explicar que renunciava a les sigles «per motius personals» i també per motius ideològics perquè «últimament el partit ha fet un canvi de rumb cap a la dreta que no m'agrada».

«No va amb la meva ideologia i forma de pensar», explica el regidor no adscrit, Villa, «quan em vaig afiliar era un partit de centre». De totes formes, apunta, «vull fer un agraïment a tots els companys de formació durant aquests anys».

Tots els regidors

A més, explica Villa, «no soc el primer, estan marxant més regidors a altres municipis, no sé què passarà; últimament es diu que estem a la dreta, però no ho dic jo ho diu l'Albert Rivera» .

Per la seva banda, la formació va enviar ahir un comunicat que explicava que el regidor havia abandonat el grup per «interessos personals que res tenen a veure amb el projecte de Cs». El partit també demana que torni la seva acta de regidor al partit.

Segons el regidor, però, la decisió la va prendre consultant-ho amb altres militants locals de la formació. «Ho vaig parlar amb els pocs afiliats que queden a Platja d'Aro perquè molts se n'han anat» i no deixarà l'acte

A Platja d'Aro hi ha cinc regidors de Junts per Catalunya (JxCat), cinc regidors del PSC, tres regidors d'ERC, dos regidors de SOM-Tots per l'Empordà, un de la Vall d'Aro en Comú (VAeC-ECG), i ara, un regidor no adscrit. En aquest sentit, la formació de Ciutadans perd el seu únic regidor al municipi.

D'altra banda, Villa ha explicat que té molt bona relació amb els regidors de les altres formacions.