Verges lidera el reciclatge a la demarcació amb un índex del 90% un any després de la implementació del servei de recollida de residus porta a porta. Així, el resultat ha passat del 35% de reciclatge de residus al 90% dels residus amb el nou sistema.

Segons un comunicat del Consell Comarcal del Baix Empordà i de l'Ajuntament de Verges, des de l'inici del servei es recull, entre orgànica, envasos, cartró i vidre, el 90% de les deixalles, mentre que el 10% restant és del rebuig dels habitatges i establiments. Aquest rebuig es recull cada dues setmanes, un 6% del qual correspon a les restes d'escombrar els carrers i papereres -800 kg/mes-, així com als bolquers i tèxtil sanitari -es recullen una mitjana de 66 kg/dia.

La fracció orgànica es recull tres cops per setmana i arriba a suposar una mitjana de 15.000 kg mensuals. D'aquesta, explica el comunicat, conté entre un 0,59% i 0,66% d'impropis, és a dir, que és d'una qualitat excel·lent.

L'equip de govern de l'Ajuntament de Verges es mostra satisfet amb els resultats obtinguts «perquè veiem que totes les energies dipositades en el projecte estan donant els seus fruits».

Per part del Consell Comarcal del Baix Empordà -que és qui gestiona el servei-, Marc Calvet, conseller de Medi Ambient, explica que la idea amb què treballem des «del Consell és oferir als pobles de la comarca models de gestió de residus que s'adeqüin a les seves característiques, amb l'objectiu de potenciar al màxim el reciclatge».