Una fuita de gas en un habitatge de Sant Feliu de Guíxols provocada per un intent de robatori de coure ha obligat a desallotjar per prevenció unes 260 persones entre mestres i alumnes d'una escola d'educació primària propera. Fonts del Cor de Maria, el centre afectat, han explicat que cap a dos quarts d'onze del matí, coincidint amb l'hora d'esbarjo, han començat a sentir una forta olor a gas i han trucat els Bombers de la Generalitat i a la Policia Local davant la possibilitat que la fuita provingués de l'escola. El cos d'emergències, però, ha fet mesuraments al centre educatiu i en un solar proper i han donat negatiu.

Finalment han localitzat la fuga en un immoble del número 76 del carrer Sant Domènech, que comunica amb el pati de l'escola. En aquell moment, no hi havia ningú a l'interior i els Bombers juntament amb els tècnics de la companyia han aconseguit entrar per la teulada. Un cop dins han comprovat que el comptador no funcionava amb normalitat i que un tub malmenat deixava anar el gas, que s'anava acumulant formant una bossa, per la qual cosa han tallat l'escomesa.

L'alcalde del municipi, Carles Motas, s'ha personat al centre juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Ernest Nátera. Segons ha explicat el batlle, els propietaris de l'habitatge són naturals de Barcelona i venen habitualment els caps de setmana.

Els Mossos d'Esquadran han confirmat a aquest diari que l'origen de la fuita és un intent de robatori de cables de coure, i que han tallat per error la canonada del gas. Diverses patrulles del cos ha accedit a l'habitatge aquest matí per descartar que l'origen de la fuita fos accidental, i han vist que el tub del gas estava tallat. No s'han practicat detencions.

El pla d'evacuació, que ha durat prop d'una hora, ha inclòs el tall del carrer de la Creu per part de la Policia Local, i durant l'estona que els Bombers han treballat en la fuita no s'ha deixat entrar als veïns als seus domicilis. L'incident també ha posat en alerta una llar d'infants propera que pertany a la mateixa escola i que té accés pel mateix carrer.

Cap a les dotze, els alumnes i professors del centre han pogut tornar a les aules i han pogut reestablir les classes amb normalitat. Els Bombers, que hi han destinat tres dotacions, han ventilat les instal·lacions de l'habitatge, de planta baixa i dos pisos. Fins al lloc del fets també s'hi han desplaçat efectius de la Policia Local i tècnics del gas.