28 de setembre de 2019
28.09.2019
Diari de Girona

Sant Feliu congela la construcció de nous aparcaments al centre durant un any

La mesura es fa per potenciar les zones de vianants i comercials a l'espera d'una regulació

28.09.2019 | 01:02
Sant Feliu congela la construcció de nous aparcaments al centre durant un any

Sant Feliu de Guíxols va aprovar per unanimitat la suspensió de llicències per a nous aparcaments al centre del municipi en el darrer ple, aquest dijous. La moratòria s'aplicarà durant un any amb l'objectiu de regular-ho en el proper Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

La proposta afectarà les peticions de construcció d'aparcaments a carrers cèntrics com el de Sant Domènec, el de Sant Antoni o el carrer de la Creu. L'objectiu, apunten, és potenciar els espais per vianants i crear zones més segures per als ciutadans i comerciants. D'altra banda, la mesura no afecta els aparcaments que ja existeixen i que es mantindran.

«Volem evitar que hi hagi més aparcaments, que vol dir que es provoqui més circulació en zones de vianants i comercials», va explicar al ple el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs. «Regulem allò que ja és una realitat en el nostre centre històric», va dir.


Més mesures

Els partits de l'oposició van donar suport a la mesura amb el seu vot a favor i el grup de JxCat va matisar també la necessitat d'engegar un pla per trobar nous aparcaments regulats per a la ciutat de cara al futur.

D'altra banda, el ple municipal de setembre també va aprovar altres punts com el projecte de la canalització i la cobertura del darrer tram de la riera de Sant Pol. Segons l'alcalde, Carles Motas, «la mesura aportarà una solució a les inundacions de s'Agaró».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook