L'antic hotel Cap sa Sal de Begur, que actualment són apartaments, compta des de divendres amb un espai de memòria dedicat al seu creador, l'arquitecte Josep Maria Bosch Aymerich (Girona, 1917 - Barcelona, 2015). L'espai aplega 12 imatges de plànols de l'immoble, 32 fotografies del procés constructiu, nou fotografies de personalitats que van anar a l'hotel, una maqueta de l'establiment i objectes de l'antic equipament hoteler. L'espai memoratiu, que es troba al costat de la recepció -un dels elements més singulars de l'edifici-, és fruit de la iniciativa de la comunitat de propietaris de l'immoble.

Els plànols i les fotografies, propietat de membres de la comunitat, es troben exposats en un pany de paret. A més, hi ha una gran fotografia de Bosch Aymerich que acompanya la seva biografia. L'espai de memòria es complementa amb una maqueta de l'hotel, que ha estat cedida per la Fundació Privada Bosch Aymerich. La maqueta es troba dins d'una vitrina, com també s'ha decidit complementar la mostra amb una altra vitrina amb objectes de l'antic hotel: plats, gots, tríptics publicitaris i el llibre amb les firmes de personalitats. La inauguració de l'espai, que va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Maite Selva, es va fer coincidir amb la trobada anual dels arquitectes de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC).

Durant la trobada d'arquitectes, l'arquitecte i president de la comunitat, Xavier García Milà, va fer un repàs de la història del Cap sa Sal i la figura del seu autor. Posteriorment, dividits en grups, els arquitectes van fer una visita guiada per l'antic hotel. La trobada va acabar a la zona de la piscina, on es va fer un reconeixement a la trajectòria dels arquitectes que enguany commemoren 50 anys de col·legiació amb intervencions de la degana del COAC, Assumpció Puig, i del president de la Demarcació de Girona, Marc Riera.

L'hotel Cap sa Sal, situat entre les cales sa Tuna i Aiguafreda, va ser un dels establiments més emblemàtics de la Costa Brava. Van caldre vuit anys per construir la totalitat de l'edifici i una gran quantitat de mà d'obra. El 1955 van iniciar-se les obres de construcció i va poder obrir les seves portes al públic el 1963, tot funcionant fins al 1979. Durant els seus 16 anys de vida l'establiment va acollir a diversos polítics, intel·lectuals i artistes de renom internacional.