02 de octubre de 2019
02.10.2019
Diari de Girona

El PSC de Calonge reclama més mesures d'ocupació

L'Ajuntament ha creat una taula de treball perquè s'incrementin els contractes amb empreses d'insersió

02.10.2019 | 00:13
El PSC de Calonge reclama més mesures d'ocupació

El PSC de Calonge i Sant Antoni ha demanat la constitució d'una taula de treball perquè l'Ajuntament incrementi el nombre de contractes amb les empreses d'inserció i centres especials d'ocupació. L'objectiu és aconseguir una major inserció laboral dels ciutadans amb discapacitats o en situació de vulnerabilitat.

El grup va presentar una moció per demanar al govern del municipi que apliqués la reserva de contractes per a empreses d'iniciativa social. Segons el partit, però, la moció va quedar sobre la taula perquè el govern de la ciutat es va comprometre en Junta de Portaveus a crear un grup de treball que implementi la reserva de contractes per al pressupost municipal del 2020.

Calonge i Sant Antoni, diuen, és un municipi eminentment turístic amb una alta estacionalitat de l'ocupació, on el sector serveis -principalment vinculats al turisme- té un pes per sobre del 80% sobre l'activitat econòmica del poble. Així, l'atur registrat a Calonge i Sant Antoni té unes variables de volatilitat i precarietat extremadament marcades.


Altres mesures

«La tipologia de la nostra economia, la seva estacionalitat, o la volatilitat de la mateixa fan que sigui necessari treballar en eines per millorar les oportunitats d'ocupació en aquells sectors i/o perfils de persones desocupades més vulnerables», ha explicat el regidor socialista, Arturo Prades.

D'altra banda, el PSC també ha arrencat el compromís del govern de Calonge de fer una ordenança de clàusules socials i mediambientals en un màxim de sis mesos. «D'aquesta manera, tots els grups municipals participarem del procés», ha explicat Prades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook