Representants del sector de la restauració i del consistori de Palamós van presentar ahir les jornades gastronòmiques Palamós Gastronòmic 2019, que es faran durant el mes d'octubre. Entre les novetats més destacades d'enguany hi haurà el primer Concurs Amateur d'Arrossos Mariners. El concurs es farà el diumenge 20 d'octubre al passeig del Mar, i per presentar-s'hi cal inscripció prèvia a l'oficina de turisme.

L'objectiu de les jornades és donar a conèixer la gastronomia de la vila des de tots els àmbits, apropar al públic la cuina i els productes locals amb la col·laboració dels establiments i les entitats comercials i de restauració del municipi. La presentació del programa d'activitats es va fer ahir a l'Espai del Peix, situat a l'edifici de la llotja del port pesquer de Palamós amb representants del consistori i del sector gastronòmic i comercial del municipi.

Més propostes

A banda dels menús gastronòmics que presenten els restaurants i les tapes elaborades per les tavernes del municipi, un total de 32 establiments, hi haurà propostes lúdiques i culturals. Avui dijous, per exemple, hi ha dos concerts gratuïts de música en directe, a les vuit del vespre, al restaurant La Paki i a les dotze de la nit al restaurant La Capital.

Altres, però, són el Concurs de Beure en Porró, que es combinarà amb la mostra i explicació dels vins de pagès, que es realitzarà el dissabte 12, a les set del vespre, a La Barberia i la primera Marxa Popular del Vi de Palamós, que tindrà lloc el diumenge 27.