Begur ha estat el municipi escollit com a seu de la 15a Trobada Tintinaire de Catalunya, un esdeveniment itinerant que aplega cada any desenes de curiosos i aficionats a l'univers del conegut personatge de còmic Tintín. Les activitats començaran a partir del 14 d'octubre, tot i que els actes principals es faran durant el cap de setmana del 26 al 27.

Així, durant dos dies, es podrà gaudir de xerrades, il·lustracions, pel·lícules, exposicions i dibuixos relacionats amb les aventures de Tintín.

L'objectiu de la trobada és aprofundir en la figura i el llegat d'aquest cèlebre personatge de ficció, amb propostes lúdiques i culturals per a tots els públics. A partir del 14 d'octubre, a més, la biblioteca Salvador Raurich també tindrà un programa especial dedicat a Tintín.

La jornada està organitzada per l'entitat Associació Catalana de Tintinaires 1001 -que organitza activitats relacionades amb el personatge de ficció- i, a més, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Begur, el Centre Cultural Escoles Velles, el Castell de Begur i el Scooter Club Begur.