L'Ajuntament d'Arbúcies, a través del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), ha impulsat un servei de custòdia de claus per a gent que viu sola.

Segons l'Ajuntament, aquest servei consisteix a dipositar una còpia de les claus a la Policia Local, en cas que s'hagués d'accedir al domicili d'un usuari per situacions d'emergència o risc, i sempre que no s'hagi pogut contactar amb una persona de confiança propera al domicili. El servei es podrà activar els 365 dies de l'any, les 24 hores del dia.

Des de la Regidoria d'Atenció a les Persones van detallar que actualment hi ha unes 300 persones grans que viuen soles al municipi i només 15 utilitzen el servei de custòdia de claus. En aquest sentit, el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, va explicar que l'objectiu, un cop finalitzada la campanya, és arribar als 50 usuaris.

Pla d'inserció

Aquesta campanya es du a terme a través d'un pla d'inserció per a dones majors de 45 anys. Aquesta persona és l'encarregada de fer les entrevistes i de derivar els serveis a l'Ajuntament, ja que a banda de la custòdia de claus, també s'ofereix la teleassistència. Un recurs d'atenció telefònica que pretén donar tranquil·litat a les persones grans que viuen soles i a llurs familiars. S'adreça a persones en situació de risc o aïllament, majors de 64 anys, i permet demanar ajut en situacions d'emergència.