Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de La Bisbal d'Empordà han estat enfeinats les últimes setmanes amb un clan que es trasllada al Baix Empordà per robar a l'interior de vehicles que majoritàriament estan aparcats a les platges de la comarca.

En dotze dies han detingut 11 persones que formen part d'aquest clan: que està format per persones de nacionalitat italiana i croata. Fins i tot, hi ha menors d'edat.

Els casos més recents són del 5 d'octubre. Un d'ells es un robatori que es va produir a l'interior d'un vehicle estacionat a la platja de la Fosca de la localitat de Palamós i els autors havien fugit en una furgoneta.

Poc després de l'alerta una patrulla va detectar la furgoneta circulant per la carretera C-66, a l'alçada de la població de Torrent.

Amagat a la càrrega

Els agents la van interceptar i van identificar els seus quatre ocupants, tres que viatjaven a la part davantera i un quart que estava ocultat a la part de la càrrega.

Durant l'escorcoll del vehicle van localitzar quatre tornavisos, un martell per trencar finestres de vidre, quatre paquets de tabac, una caixa d'eines i dues llanternes. Fetes les comprovacions, els agents van descobrir que la majoria d'aquests objectes havien estat sostrets de dins el cotxe estacionat a la platja de la Fosca.

Els mossos van saber que el mateix 5 d'octubre aquests lladres també haurien perpetrat un altre robatori amb força a l'interior d'un vehicle estacionat en un pàrquing públic de Sant Feliu de Guíxols.

Els agents van localitzar a la furgoneta dels lladres diversos objectes sostrets en aquest turisme.

Davant dels fets, els agents van arrestar dos homes de 20 i 44 anys, una dona de 20 anys, de nacionalitats italianes i croata, amb domicilis desconeguts, al Barcelonès i a Itàlia respectivament, i un menor d'edat, com a presumptes autors de dos robatoris amb força a interior de vehicle.

Els detinguts, a qui els consten antecedents, van passar el dia 8 d'octubre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte al menor d'edat aquest serà citat aviat per declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.

Onze detinguts en 12 dies

Entre el 24 de setembre i el 5 d'octubre els mossos han detingut onze persones d'un mateix clan responsables de diversos robatoris a interior de vehicles estacionats en pàrquings situats a les platges del Baix Empordà.

Concretament el 24 de setembre van detenir in fraganti tres persones per robar en dos turismes estacionats a la platja de Castell de Palamós.

Enxampen in fraganti i detenen tres persones per saquejar dos cotxes a Palamós

Enxampen in fraganti i detenen tres persones per saquejar dos cotxes a Palamós

Tres dies després, el 27 de setembre, van detenir quatre ocupants d'un cotxe, dos homes i dues dones, quan venien de robar dins un turisme estacionat al pàrquing d'aquesta mateixa platja. En l'escorcoll els van localitzar, ocultat al respatller del cotxe, una eina tipus martell per fracturar vidres. Els agents van recuperar tots els objectes sostrets del turisme violentat.

Els detinguts, que van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà amb posterioritat a les seves detencions, van quedar en llibertat amb càrrecs.