L'escola Gaziel de Sant Feliu de Guíxols aconseguirà entre avui i demà, divendres, una cadira adaptada per a una alumna de P3 amb necessitats especials. La petició de la família s'havia fet al juny per part de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola Gaziel al Departament d'Ensenyament i a l'escola. Per la seva banda, els pares haurien fet una sol·licitud prèvia a aquesta data, el desembre passat. La resposta, però, no ha arribat fins aquesta setmana.

L'alumna és una nena de tres anys amb necessitats especials que acaba de començar P3 a l'escola Gaziel i que necessita una cadira adaptada. Ha estat diagnosticada d'una malaltia rara anomenada acondroplàsia que alenteix el creixement ossi. A causa de la malaltia, requereix un seient amb reposapeus i un respatller que es va demanar a Ensenyament i a l'escola abans de formalitzar la matrícula.

«Estem molestos i sobretot ho està la família», explica el president de l'AMPA, Daniel Puntunet, «estarem molt a sobre de la línia de P3, ens han suprimit una línia de P3 i ara resulta que no compleixen amb els requeriments mínims com posar una cadira adaptada per a un alumne que té necessitats especials».

Altres necessitats

Aquesta setmana l'escola ha comunicat a l'AMPA que la cadira estarà disponible entre dijous i divendres. Els càrrecs del seient adaptat aniran a càrrec del Departament d'Ensenyament, que és l'òrgan competent, explica el regidor d'Educació de l'Ajuntament, Salvador Calabuig.

L'Ajuntament de Sant Feliu explica que l'escola ha obtingut una cadira adaptada d'un altre centre i ara han adaptat aquesta a les necessitats especials de l'alumna. «Estem contents que s'hagi solucionat i, en cas que no hagués estat així, haguéssim mirat la manera d'aconseguir-ne una a través del consistori», apunta el regidor d'Educació, Salvador Calabuig. Per la seva banda, el consistori va instal·lar la setmana passada dues baranes adaptades als lavabos.