L'Ajuntament d'Albons començarà les obres de millora i ampliació de l'edifici de l'ajuntament aquest mes d'octubre. L'equip de govern té prevista una reunió aquest dilluns amb l'arquitecte i l'empresa adjudicatària de l'obra per començar el projecte.

Les obres principals consisteixen en una ampliació de la part posterior de l'ajuntament. Es tracta de dues sales adjacents, una de les quals destinada a fer activitats de lleure i l'altra, usada per l'organització humanitària Càritas. L'alcalde d'Albons, Joan Hostench, explica que en aquesta àrea es faran forjats i pilars nous, a més, es pujarà un nivell fins a igualar amb l'actual ajuntament.

L'actuació de reforma de la part posterior de l'ajuntament i ampliació de dependències va ser adjudicada el passat 9 d'octubre per un valor de 86.738,85 euros amb IVA l'empresa Excavaciones Ampurdán. Les obres tenen una durada prevista de tres mesos.

Obres necessàries

«Nosaltres esperem que les obres comencin a finals d'octubre», explica l'alcalde. Segons Hostench, es tracta d'una «obra que respon a moltes necessitats» especialment, pel que es refereix a fer l'entrada de l'ajuntament «inclusiva per a tothom» i reformes d'espais que han quedat envellits i degradats.

En aquest sentit, també es farà una segona actuació per la remodelació de l'edifici de l'ajuntament per a la supressió de barreres arquitectòniques a l'accés principal.

En aquesta darrera actuació es preveuen eliminar els 9 escalons actuals per una rampa, a més de construir lavabos adaptats per a persones minusvàlides, entre altres millores. També es col·locarà una porta de vidre automàtica.

L'obra de l'entrada del consistori s'ha adjudicat per 51.431,05 euros amb IVA a l'empresa Excavaciones Ampurdán i també per una durada de tres mesos.