La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) demana la dimissió del regidor de Seguretat de Sant Feliu de Guíxols, Ernest Natera, per les «contínues irregularitats» en el nomenament del sergent i el sotsinspector de la Policia Local.

Segons va expressar el president de la patronal de la demarcació de Girona, Rafael Sánchez, l'actual sergent interí «ocupa un càrrec per al qual no està qualificat» i ha desenvolupat un interinatge de tres mesos que ja ha finalitzat però continua amb el càrrec: «El 18 de setembre va finalitzar l'interinatge del sergent però continua allà de manera il·legal». Sánchez va afegir que «qualsevol atestat que signi com a sergent serà il·legal perquè el seu interinatge va finalitzar fa un mes». Per aquest motiu, han destacat que estan estudiant denunciar els fets per la via penal o administrativa.

La patronal va reiterar que el síndic també ha alertat d'aquesta situació: «El síndic és clar perquè diu que aquest policia local estaria ocupant un lloc per al qual ja no disposa de nomenament que l'habiliti» i va afegir que «nosaltres demanem que la plaça s'ocupi per mèrits, no per un nomenament a dit, i per això demanem que dimiteixi o que l'Ajuntament el cessi».

En aquest mateix sentit es va expressar el síndic de greuges, que va recordar a l'Ajuntament, a través d'un escrit, que la finalització del termini d'interinatge «hauria de comportar el reingrés del funcionari al seu lloc de treball com a caporal, llevat que aquest ja hagi tingut lloc; en cas contrari, aquest policia local estaria ocupant un lloc per al qual ja no disposa de nomenament que l'habiliti».