El grup municipal de Junts per Catalunya (JxCat contra les ordenances fiscals per al 2020 que es van aprovar fa dues setmanes al municipi.

JxCat va emetre ahir un comunicat on critica que l'equip de govern, liderat amb majoria per Unitat i Progrés Municipal (UPM) i Esquerra Republicana (ERC), va ignorar les seves peticions de consens. Segons recull el partit, les dues regidores van demanar més d'una reunió al govern per consensuar la proposta de les taxes municipals, que es van aprovar en un ple ordinari amb els vots desfavorables de JxCat.

«Sabem del cert que per part del nostre grup municipal hem fet bones aportacions i que no hem rebut cap tipus de resposta, un parell de reunions amb molt bones intencions però cap tipus de retorn», han manifestat. I afegeixen que «som conscients que són ells qui decideixen quin tipus de govern volen exercir amb els 10 regidors que tenen». Pel que fa a la zona blava, on també es va aprovar que pugés el preu, el partit va expressar la seva oposició frontal «fins que no es garanteixi que l'empresa concessionària compleix estrictament la plica de condicions del servei que va assumir un cop va guanyar el concurs públic».

Les crítiques

El grup critica especialment que l'equip de govern hagi decidit no aplicar una bonificació en les escombraries als particulars: «Demanem sincerament que retirin de la modificació de les ordenances fiscals la reducció de les bonificacions fiscals ambientals perquè, precisament, en aquest tema sempre hem anat tots els grups a una i, gràcies a això, tenim el municipi que tenim», van dir.