L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro catalogarà el patrimoni natural del municipi amb un doble objectiu: preservar-lo i divulgar-lo. Segons va informar el consistori en un comunicat, la mesura serà un recull d'arbres i altres elements botànics singulars.

«Esperem disposar per primer cop d'un catàleg i després ampliar-lo amb la participació, que estarà vinculat al POUM», va explicar el regidor de Medi Ambient, David Segarra, durant l'exposició de l'acord de la junta al consistori reunit en sessió plenària dimarts a la nit. Cada element que aparegui al catàleg comptarà amb una descripció, una imatge representativa en què constaran els noms populars i estarà geolocalitzat, amb la finalitat de facilitar la gestió del conjunt d'elements catalogats.

Auditoria energètica

Un altre dels punts que es van aprovar en el ple és l'elaboració d'una auditoria energètica als edificis i equipaments municipals així com a l'enllumenat públic. Segons el govern, es tracta d'un primer pas per redactar un pla de mesures per fer front a l'emergència climàtica des del municipi.