L'edifici del Rober Parroquial i Municipal de Calonge i Sant Antoni tornarà a obrir per oferir activitats socials. L'espai està situat a l'avinguda Unió i havia funcionat durant 25 anys amb la tasca de voluntaris. El passat març, però, va cessar la seva activitat per manca de relleu.

En aquest sentit, la setmana passada el govern municipal va acordar cedir una part de l'edifici a l'entitat d'ajuda a persones discapacitades del Baix Empordà, la Fundació Vimar. La resta de l'edifici també tindrà un ús social que encara no ha estat concretat.

Durant els darrers anys, de fet, els voluntaris que portaven l'espai del Rober de Calonge venien peces de roba a un preu simbòlic a persones necessitades i després entregaven els beneficis a l'entitat Vimar. Amb la cessió de l'espai per part del municipi, l'entitat explica que vol traslladar-hi les oficines que actualment té a Palamós, ja que està «creixent» com a fundació.

«És una bona notícia»

«A partir d'ara Vimar ens ha d'entregar el projecte sobre què hi volen fer», apunta la regidora de Serveis a les Persones, Carla Rebull. «La resta de l'espai que es quedarà l'Ajuntament estem estudiant quin servei farà però també tindrà un ús social», afegeix.

«És una bona notícia», diu el vicepresident de la Fundació Vimar, Jordi Sistach. «L'entitat està creixent i nosaltres ja havíem demanat la cessió de l'espai a l'anterior govern municipal, que hi estava d'acord», apunta Sistach, «ara, per part nostre, hem de mirar quines reformes i adaptacions hem de fer i presentar el projecte a l'Ajuntament».

El Rober Parroquial i Municipal de Sant Antoni de Calonge va abaixar la persiana el passat març per la manca de relleu en l'entitat després de 25 anys d'activitat social. Creat el 1993, l'objectiu era el d'ajudar les famílies amb dificultats econòmiques i subministrar-los roba primer de forma gratuïta i després amb d'un preu mòdic per assegurar el bon ús del servei.

Història i funció

La Fundació Vimar és una entitat privada sense ànim de lucre que ajuda les persones amb discapacitat intel·lectual al Baix Empordà oferint suport en els seus usuaris en tres àmbits: en l'acolliment residencial, en centres ocupacionals i, finalment, en activitats de progrés personal, de lleure o inserció social. Segons l'entitat, actualment té 60 persones en plantilla i atén més de 100 usuaris. L'entitat es va crear l'any 1999 per respondre a les necessitats d'un grup de famílies i recentment ha enunciat l'obertura d'una residència per a persones amb discapacitat a Platja d'Aro.