Les obres de renovació al carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols començaran el gener del 2020 i tindran un cost d'1 milió d'euros. És el que preveu el consistori, que ha recordat que són uns treballs per acabar amb la degradació d'aquesta via i en un tram d'uns 2,2 km de llarg. Concretament, s'arranjarà des del carrer Joan Maragall fins al de les Eres.

Entre les millores, es posarà una nova llosa de formigó i s'anivellarà i s'asfaltarà de nou la calçada. També, informa el consistori, es millorarà el clavegueram amb una nova xarxa que separarà l'aigua del clavegueram de la potable i es reordenaran els cables d'electricitat. Concretament, la durada prevista de l'actuació és de 9 mesos i el pressupost per fer l'obra és d'1.003.712 euros.

Els treballs de millora al carrer Girona de Sant Feliu de Guíxols també permetran eliminar barreres arquitectòniques i facilitaran l'accessibilitat dels veïns.

Font d'aigua potable

Així mateix, a la confluència entre el carrer de Girona i el carrer de les Eres hi haurà una placeta en la qual s'instal·larà una font pública d'aigua potable, bancs de fusta certificada amb material d'origen sostenible i arbrat. En aquest sentit, no es preveu l'enderroc de cap edificació existent però sí que s'hauran d'adaptar els guals i accessos de vianants a la nova rasant.

La reforma projecta també el canvi a les línies elèctriques existents, per tal de reduir el risc d'avaries i càrregues de tensió provocades per avaries en línies envellides. D'altra banda, els punts de llum del carrer es mantindran.

«Estat de degradació»

Al centre de la via, de forma longitudinal, es farà una nova canonada d'aigües de pluja. Pel que fa a mobiliari urbà, es preveu la col·locació de deu papereres en cada cruïlla i també 82 pilones en el recorregut, al costat est.

Segons el regidor d'Urbanisme, Josep Saballs, aquestes obres eren una «clara demanda ciutadana» per l'«estat de degradació» d'alguns punts de la via durant els últims anys. Així, l'objectiu principal de les mateixes és el de posar fi a aquesta situació, apunta.