El contracte de gestió de la deixalleria municipal de Palamós ha quedat desert per segon cop. L'administració local va informar a l'agost que la licitació havia quedat deserta i va informar que el problema hauria pogut ser una previsió a la baixa dels costos. En aquest sentit, es va anunciar que el contracte augmentaria 50.000 euros.

El primer intent d'adjudicar el servei va ser a l'abril i el segon a l'agost, on es va millorar el preu de sortida. En aquest sentit, el contracte va passar a 356.000 euros, dels 295.524 euros inicials.

A més, ambdós contractes preveien la possibilitat d'allargar-los dos anys amb dues pròrrogues successives d'un any cada una.

«A partir d'ara tornarem a revisar què hem de fer amb el nou concurs, augmentant de nou el preu o canviant-lo», explica el regidor de Medi Ambient de Palamós, Xavier Lloveras, que confirma que estan valorant noves possibilitats de cara al nou concurs.

«Tot i augmentar el preu del concurs no ha sortit cap empresa que es vulgui presentar», apunta Lloveras, en aquest sentit, el regidor espera que abans de finals de novembre es puguin donar més detalls del tercer concurs.

Nova empresa

L'empresa Urbaser es fa càrrec de la gestió de la deixalleria municipal des del novembre de 2015. A finals d'octubre de 2016, però, va expirar el contracte i es va renovar per un any més. L'empresa -que també té la concessió de la recollida d'escombraries i de la neteja viària i de platges- ha continuat amb la gestió de la deixalleria i, de fet, ho seguirà fent fins que s'adjudiqui el nou contracte.

El concessionari també s'ha de fer càrrec del servei de la deixalleria mòbil, així com de la recollida i el transport dels materials fins al gestor autoritzat. Tot plegat garantint l'obertura de l'equipament en horaris d'hivern i d'estiu, matí i tarda de dilluns a divendres, i també els dissabtes al matí.