El projecte Palamós Peix, pensat per promure la pesca i el consum sostenible i el coneixment del producte entre la població, organitzarà visites escolars a la llotja. Es preveu que durant aquest curs hi passin almenys 400 escolars de primària i secundària del municipi del Baix Empordà.

El que es vol amb aquesta activitat és que, a banda del procés de venda, també coneguin les espècies locals i la seva temporalitat a partir d'un exercici pràctic sobre el peix fresc, les seves característiques i les propietats saludables i nutrients del producte.

És una de les accions que es van donar a conèixer ahir del pla estratègic, que també preveu millores en el disseny de cubetes del peix fresc i la posada en marxa del web.

També s'ha explicat que s'està treballant en el disseny d'una tapa reixada de la cubeta de peix actual. Serà de polietilè d'alta densitat reutilitzable i permetrà mantenir la cadena de fred del producte tot afegint gel al damunt de la tapa. Així es podrà garantir una temperatura idònia per sota dels 5 ºC.

El pla estratègic Palamós Peix es va donar conèixer el juliol de l'any passat i des de llavors es treballa des de diversos àmbits amb l'objectiu de promoure la pesca i el consum sostenible. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Palamós, el Museu de la Pesca i la Confraria de Pescadors palamosina amb la participació de sectors econòmics, educatius, sanitaris i científics vinculats amb el municipi.