Sant Feliu de Guíxols va inaugurar ahir les Jornades Vernianes, dedicades a recordar la figura de Jules Verne i a reivindicar l'historiador Joan Torrent i Fàbregas. En aquest sentit, el consistori recorda que Torrent era originari de Sant Feliu i que va ser el primer biògraf de Jules Verne a l'Estat espanyol.

En aquest sentit, el municipi ha programat diverses activitats durant el mes de novembre per reocordar la figura. Entre elles destaquen: l'exposició Jules Verne, del 13 de novembre al 5 de desembre a la biblioteca pública Octavi Viader i Margarit; la conferència Jules Verne i la ciència, a càrrec de Jesús Navarro (Universitat de València), el 15 de novembre a la tarda a la biblioteca Octavi Viader i Margarit; la sessió de contes sobre La família ratón de Jules Verne, amb la companyia de titelles NAIP, el 30 de novembre a les 12 del migdia a la biblioteca Octavi Viader i Margarit; i, per acabar, la jornada Entre Verne i Verdaguer i L'univers científic, geogràfic i literari de Joan Torrent i Fàbregas (1901-1996), el dissabte 16 de novembre a la sala Panyelles del monestir amb diversos ponents.

Torrent va ser un investigador de primera magnitud, els treballs del qual han esdevingut referents en els camps tant de l'estudi de la figura de Jules Verne com en altres temàtiques. A més, Torrent va rebre la Creu de Sant Jordi el 1992, quan era un investigador de la història de Sant Feliu de Guíxols, amb nombrosos articles publicats a l'Institut d'Estudis del Baix Empordà així com a la revista Àncora.