L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordàles dues poblacions. És una proposta que encara s'està estudiant però el municipi empordanès ha estat, durant els últims mesos, un dels més actius de la província en l'organització d'actes de denúncia pel procés judicial i les penes a vuit joves del municipi navarrès implicats en una baralla amb dos guàrdies civils fora de servei.

«Estem treballant en la possibilitat d'un agermanament entre els dos municipis», va explicar ahir l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Enric Marqués, en una entrevista a Televisió Costa Brava. «Hem tingut un contacte amb l'alcalde d'Altsasu i ells ara han d'aprovar unes línies mestres que després ens passaran el nostre Ajuntament i que després nosaltres debatrem», va afegir.

El d'Altsasu és un cas judicial obert a vuit joves de la localitat navarresa per la seva implicació en una baralla que va tenir lloc l'octubre de 2016 en un bar d'aquell municipi en què es van enfrontar a dos agents fora de servei de la Guàrdia Civil i les seves parelles.

Recorregut jurídic

El cas és polèmic, ja que el fiscal va descriure els fets com un «atac terrorista» i va demanar d'entre 12 a 62 anys de presó per als vuit acusats. L'Audiència Nacional va rebutjar els càrrecs de terrorisme, però els va condemnar amb sentències que varien d'entre 2 a 13 anys de presó.

Implicació del municipi

Per la seva banda, la Bisbal ha estat protagonista de diversos actes de suport als joves d'Altsasu; el darrer va consistir en unes jornades de suport als condemnats el setembre passat, que van comptar amb l'assistència de familiars dels joves. Aleshores, els familiars dels condemnats van agrair el suport de la localitat baix-empordanesa i d'altres municipis que havien organitzat actes de suport. Així mateix, l'agost de 2018, el ple de la Bisbal va aprovar per 12 vots a favor i 4 abstencions una moció en què es demanava la llibertat dels joves.