Assalt violent en una casa de la urbanització Vescomtat de Cabanyes de Calonge aquest dilluns al vespre. Segons fonts properes a la investigació, un grup d'almenys tres encaputxats ha saltat la tanca d'accés a la finca, han sorprès el propietari a l'exterior de l'habitatge i, a punta de pistola -es desconeix si real o simulada-, l'han fet entrat a dins la casa on també hi havia la seva dona.

Amenaçant-los amb l'arma, els assaltants exigien que obrissin la caixa forta. Fonts del cas indiquen que els lladres s'han endut diners, joies i telèfons mòbils. La parella va aconseguir alertar els serveis d'emergències a les 20.20, quan els assaltants havien marxat. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir els sospitosos.

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona ha obert una investigació per identificar i detenir els sospitosos de l'assalt violent.

Més càmeres de videovigilància

L'alcalde de la població, Miquel Bell-lloch, ha mostrat la solidaritat amb els veïns assaltats però ha insistit que el robatori violent d'aquest dilluns és un cas "aïllat". Bell-lloch ha assenyalat que als accessos del municipi hi ha càmeres lectores de matrícules però no a l'entrada de la urbanització.

Per això, l'alcalde ressalta que un dels objectius d'aquest mandat és estendre els sistemes de videovigilància a les 33 urbanitzacions del municipi. Un projecte que ja avança que serà a mitjà o llarg termini per poder complir amb tots els tràmits administratius i aconseguir les autoritzacions necessàries. Segons Bell-lloch, instal·lar aquests sistemes de lectors de matrícules costarà entre 400.000 i 500.000 euros.