Els Mossos d'Esquadra van detenir el dia 17 de novembre, a Mont-ras i Vall-llobrega, quatre homes com a presumptes autors d'un robatori amb força a l'interior de domicili. Els detinguts tenen entre 25 i 31 anys, són de nacionalitat ucraïnesa i tenen residència al Baix i a l'Alt Empordà.

La nit del 16 de novembre diversos efectius uniformats d'aquesta comissaria es van adreçar al carrer de la Font de la població de Mont-ras ja que un veí havia vist diverses persones vestides de fosc accedint al jardí d'una casa. El testimoni que els va veure també va aconseguir foragitar-los.

Quan els agents van arribar al lloc, van fer una recerca per les immediacions sense localitzar cap individu. Poc després, aquesta mateixa patrulla va ser requerida per adreçar-se a l'avís d'una alarma en un domicili del carrer Santiago Bañeras.

Quan els agents van arribar al lloc van observar un home vestit de fosc i amb actitud nerviosa al costat de la porta d'accés del domicili. Simultàniament van comprovar que l'habitatge estava forçat i les habitacions estaven regirades. Els lladres, que van forçar una finestra de la primera planta, es van deixar a l'interior una llanterna encesa. Per aquest motiu, se'l va detenir per la seva relació amb el robatori.

Paral·lelament dues patrulles que s'adreçaven al lloc del robatori van localitzar, de camí i a la mateixa urbanització, un cotxe amb el motor encès i amb el conductor a l'interior en actitud d'espera. Una altra dotació va localitzar un segon turisme estacionat al pàrquing d'un supermercat de la població de Vall-llobrega amb dos ocupants al seu interior també en actitud d'espera.

Fetes les investigacions pertinents els agents van determinar que els quatre homes formaven part del mateix grup de lladres que aquella nit van entrar a robar en un domicili de la població de Mont-ras i que pretenien cometre més robatoris amb força a la zona.

Els detinguts, la majoria amb antecedents, va passar el dia 18 de novembre a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.