La urbanització Vescomtat de Cabanyes de Calonge va viure un assalt violent aquest dilluns al vespre. Segons fonts properes a la investigació, un grup d'almenys tres encaputxats van saltar la tanca d'accés a la finca, van sorprendre el propietari a l'exterior de l'habitatge i, a punta de pistola -es desconeix si real o simulada-, el van fer entrar a dins la casa, on també hi havia la seva dona.

Els assaltants, expliquen fonts de la investigació, van exigir als propietaris que obrissin la caixa forta amenaçant-los amb l'arma. Així, els lladres s'haurien endut diners, joies i telèfons mòbils. La parella va aconseguir alertar els serveis d'emergències a un quart de nou del vespre, quan els assaltants havien marxat. Després de l'avís, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per detenir els sospitosos.

Esperar el propietari

Segons les fonts, els lladres van saltar la tanca perimetral d'accés a la finca. Allà, van esperar que el propietari de l'immoble sortís de la casa. Aleshores, el van abordar, el van amenaçar amb una arma curta i el van fer entrar a la casa, dins la qual es trobava la seva dona. Els tres encaputxats, que segons fonts del cas parlaven amb accent sud-americà, van tancar el matrimoni en una habitació. Els van apuntar amb la pistola mentre els exigien que obrissin la caixa forta.

En aquest sentit, segons fonts de la investigació, els assaltants van robar diners en efectiu, joies i els telèfons mòbils de les víctimes i van fugir de l'immoble. Les víctimes no van patir ferides de gravetat durant el robatori i van poder donar la veu d'alerta a les 20.20, a través de l'alarma.

Investigació oberta

La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra a Girona ha obert una investigació per identificar i detenir els sospitosos de l'assalt violent.

L'alcalde de la població, Miquel Bell-lloch, ha mostrat la solidaritat amb els veïns assaltats però ha insistit que el robatori violent d'aquest dilluns és un cas «aïllat». A més, ha assenyalat que als accessos del municipi hi ha càmeres lectores de matrícules, però no a l'entrada de la urbanització.

Per això, l'alcalde ressalta que un dels objectius d'aquest mandat és estendre els sistemes de videovigilància a les 33 urbanitzacions del municipi.

Un projecte que, avança l'alcalde Bell-lloch, serà a mitjà o llarg termini per poder complir amb tots els tràmits administratius i aconseguir les autoritzacions necessàries. Segons Bell-lloch, instal·lar aquests sistemes de lectors de matrícules costarà entre 400.000 i 500.000 euros.