29 de novembre de 2019
29.11.2019
Diari de Girona

Els pressupostos de Palafrugell passen el vistiplau del ple

Els 12 vots a favor de l'equip de Govern, format per ERC, SGP i JxCat, donen llum verda als comptes per al 2020

29.11.2019 | 01:02
Els pressupostos de Palafrugell passen el vistiplau del ple

El ple extraordinari de Palafrugell va aprovar ahir al vespre els pressupostos per al 2020, que creixen un 4,11% respecte als d'aquest 2019 fins a la xifra de 37,98 milions d'euros, un augment que s'explica sobretot per la pujada de l'IBI.

El ple i les votacions, que van acabar a quarts de deu del vespre, va comptar amb els 12 vots a favor de l'equip de Govern –format pels set regidors d'ERC, tres de Som Gent del Poble (SGP) i dos de JxCat– enfront dels nou vots en contra de PSC (vuit regidors) i Cs (un regidor). El vot d'En Comú Podem va optar per l'abstenció.

Els comptes que va presentar l'equip de Josep Piferrer inclouen una inversió de més de mig milió d'euros per a la museografia del Museu del Suro, que, segons ha explicat l'alcalde, des del seu trasllat d'ubicació «només acull un 10% del que hi hauria d'haver». Aquest impuls del museu s'ha pogut tirar endavant gràcies també al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

L'altra aposta clara dels pressupostos és el desdoblament de l'avinguda Espanya –amb una partida de tres milions–, que pretén dotar de dos carrils per a cada sentit tot el seu traçat. De moment, s'ha d'enllestir el projecte urbanístic, tot i que Piferrer no descarta començar l'obra ja aquest 2020 si es té el projecte a punt.

Paral·lelament, es vol destinar part de les inversions a les millores urbanes, com ara les obres del carrer Constància i les del carrer Ciceró, a Llafranc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit