La companyia palamosina amateur La Gespa estrena aquesta nit l'obra L'art de la comèdia al teatre de La Gorga de Palamós, amb Jordi Massoni a la direcció i una dotzena d'actors i actrius sobre l'escenari. L'espectacle es farà cada dia fins dissabte, a dos quarts de nou del vespre, i tancarà amb l'última funció diumenge, a les set.

Es tracta d'una obra escrita pel dramaturg i actor italià Eduardo De Filippo l'any 1964, que esdevé un dels més brillants homenatges a l'art del teatre i planteja un debat -encara actual- sobre el paper que tenen les arts escèniques en la nostra societat i la seva relació amb el poder i les administracions. El guió se centra en una ciutat de províncies italiana als anys seixanta, on el nou prefecte de policia rep el director d'una companyia de teatre ambulant que ha perdut la seva carpa a causa d'un incendi i que pretén convidar-lo a la propera funció amb la intenció d'atraure espectadors.

En el repartiment hi ha Elena Buxeda, Xavi Casanovas, Àngels Dalmau, Juli Estanyol, Anna Ferrer, Pep Oliu, Martí Pàmies, Marta Riera, Xavi Salvadó, Joan Sarquella, Gemma Palet i el mateix director, Jordi Massoni. Curiosament, justament quan De Filippo publicava aquesta obra, el 1964, es gestava aquesta agrupació teatral palamosina i, des del seu debut d' Els Pastorets el 1965, ja han representat més d'una cinquantena d'obres i s'han consolidat com a referent teatral de la història i tradició palamosines.