L'Ajuntament de Palafrugell va talar dimarts un parell de pins que creixien massa inclinats i que ja «apuntaven cap a les cases dels veïns» de la plaça del Camp d'en Prats, segons ha explicat el regidor de Serveis Municipals i Brigada, Pau Lladó.

Així, doncs, van podar les branques de grans dimensions dels altres arbres de la plaça i, a més, van talar al complet un parell d'arbres, ja que l'excessiva inclinació corria el risc d'acabar tocant les vivendes properes o, fins i tot, acabar caient. D'aquesta manera, s'ha buscat garantir l'estabilitat dels peus d'arbrat de la pineda. «S'han d'anar revisant aquests arbres que poden ser perillosos», ha advertit. A més, Lladó ha afegit que es tractava d'una de les demandes que els veïns havien fet a les reunions de barri. A més, cal tenir en compte que es tracta d'una zona de gran circulació de vianants i passos de zebre. Per a realitzar aquestes tasques, el regidor ha detallat que va ser necessari tancar el carrer Bruc i llogar una màquina talladora de 20 metres d'altura.

Revisar els plataners

Aquesta tasca se suma a la de revisar i fer seguiment del gran nombre de plataners que hi ha al poble, ja que agafen sovint malalties i bacteris que fan malbé l'arbre i que s'han de tractar.