La revista d'informació municipal i cultural de Begur, Es Pedrís Llarg, ja té tots els seus 135 números disponibles en versió digital a internet, des del primer número publicat a l'estiu de 1987.

Això és possible gràcies a l'acord entre la biblioteca Salvador Raurich de Begur i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, que han signat un conveni de col·laboració per a la digitalització de tots els número d' Es Pedrís Llarg, la revista d'informació municipal i de cultura de Begur.

Gemma Coll, regidora de Cultura, va posar en valor la iniciativa i va assenyalar que « Es Pedrís Llarg és un arxiu d'un enorme valor per entendre, estudiar i analitzar la història més recent del nostre poble». L'acord permet consultar a través del repositori cooperatiu de la Diputació de Girona, i en accés obert, les diferents edicions de la revista publicades des de 1987 -any del primer número- fins a l'actualitat; a més d'augmentar la visibilitat i preservació d'aquests documents.

Origen del nom

El nom d' Es Pedrís Llarg ve del banc centenari situat al lateral esquerre de l'església de Sant Pere, que va batejar la publicació a l'agost de 1987. El primer número es va publicar a iniciativa del Servei Municipal de Català, amb l'objectiu de potenciar el català. Posteriorment s'hi va implicar l'Arxiu Municipal; i fins al número 135 -darrer número de la revista- ha estat l'Àrea de Cultura qui n'ha fet l'edició. A partir d'ara, però, serà l'Àrea de Comunicació qui n'assumirà l'edició.