Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella que utilitzava una casa deshabitada de la Pera per cultivar-hi marihuana. Els agents de la Bisbal han desmantellat una plantació, d'un centenar d'exemplars, que s'alimentava de l'electricitat que estava punxada. Els detinguts són una dona i un home de 22 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina i veïns de Girona. La policia els acusa de ser els presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. Se'ls va decretar la llibertat amb càrrecs.

La detenció es va realitzar el 5 de desembre però els fets arrenquen el 15 de novembre, quan agents d'aquesta comissaria van tenir coneixement que en una casa unifamiliar de la Pera hi hauria una plantació de marihuana a l'interior. Se'ls va informar que tot i ser una casa deshabitada, algú la podria estar freqüentant per cultivar i cuidar la plantació. La Unitat d'Investigació, que es va fer càrrec del cas, va esbrinar que la casa tenia una doble escomesa a la xarxa elèctrica, que el consum de llum era molt elevat i totalment compatible amb una plantació de marihuana en ple rendiment. També van observar un aparell d'aire condicionat en funcionament al balcó tot i no viure-hi ningú.

El matí del 4 de desembre, i d'acord amb una entrada i registre judicial, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana i d'Investigació de la comissaria de la Bisbal conjuntament amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona van portar a terme un dispositiu per efectuar una entrada al domicili.

Un cop a dins de la casa, els Mossos van observar que al garatge hi havia 16 sacs de terra i que dues habitacions del segon pis estaven preparades per fer-hi cultiu de marihuana. En una d'elles hi van trobar 92 plantes amb els cabdells en estat òptim per la seva recol·lecció, així com diversos focus i un aparell d'aire condicionat.

Els agents van localitzar i intervenir nombrosos objectes destinats al cultiu d'aquest tipus de droga, com testos, focus de llum, ventiladors, estris, fertilitzants, adobs, aparells d'aire condicionat, filtres, extractors i transformadors. La investigació va determinar que les dues persones que es trobaven a la finca eren els propietaris i cuidadors de la plantació, per aquests motius els van detenir com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.