Els ajuntaments de Palamós i Santa Cristina d'Aro han portat a terme actuacions per reforçar la il·luminació d'espais públics molt concorreguts, com són el passeig de Mar, en el cas de Palamós, i la plaça Balidri i Reixac, a Santa Cristina d'Aro.

En el primer, el consistori ha encarregat millorar l'enllumenat de cinc passos de vianants del passeig marítim amb l'objectiu, assenyala, d'augmentar la seguretat dels qui van a peu, ja que «esdevé un dels principals accesos al municipi i és molt transitat per vehicles». Per això, s'han instal·lat nous fanals dotats amb sistemes de il·luminació LED, que segons ha defensat l'equip de govern, augmenten la quantitat i qualitat de llum emesa amb un consum molt reduït. A més, aquests fanals també incorporen, en els seus dos laterals, el senyal lluminós intermitent de color taronja que adverteix als vehicles del pas de vianants.

En el cas de Santa Cristina, la nova plaça Baldiri i Reixac, situada davant de l'Ajuntament i que està ara mateix en plenes reformes, també incorporarà dos punts més de llum LED càlida que es graduaran segons l'hora per evitar molèsties als veïns. Les obres van començar el passat 8 de novembre amb un pressupost de 60.000 euros i, segons ha recordat el segon tinent d'alcalde, Jaume Quintana, «ja es podrà gaudir per les festes de Nadal».