El programa «A punt 40.2» és un servei d'inserció laboral per a persones amb discapacitat o trastorn de salut mental que de cara a l'any vinent multiplica els recursos per tal d'atendre fins a quatre vegades més els seus beneficiaris, passant de 20 a 80 persones ateses simultàniament.

Això és gràcies al conveni que ha obtingut el Consell Comarcal del Baix Empordà -des de l'Àrea de Promoció Econòmica- amb la Generalitat, que ha permès estendre la capacitat del programa amb més professionals a l'equip tècnic. Fins ara només n'hi havia un parell i aquest 2020 s'amplia a sis professionals. D'aquesta manera, preveuen també posar més punts d'atenció als municipis de Castell-Platja d'Aro, la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Torroella de Montgrí.

Tutories i pràctiques a empreses

El programa ofereix un servei especialitzat d'orientació, formació i suport a la inserció laboral a persones amb discapacitat o trastorn de salut mental. Fins ara, ha atès un total de 35 persones des de 2018, però només es podia oferir el servei a una vintena anualment, sense poder créixer i, a la vegada, garantir el seguiment dels que hi havien participat. Dins les prestacions subvencionades pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, s'inclouen tutories individualitzades i grupals, així com pràctiques a empreses i entitats, com ara Veritas, Carrefour, el Centre Especial d'Ocupació Tramuntana, Casa Esquitx, Càritas, la Marconia-Jijonenca, Emporhotel, Can Bech o Aqua Empordà, entre d'altres.

«La col·laboració entre institucions és molt important, tot el que és sumar esforços públics i combinar-los amb els privats per donar servei a les persones més vulnerables és positiu», indica Xavier Dilmé, vicepresident del Consell i conseller de Promoció Econòmica.

En el temps que fa que es desenvolupa el programa, el 29% de les persones participants s'han inserit en empreses de la comarca.