Un jutge de Figueres va enviar ahir a presó un sospitós de perpetrar un assalt a punta de pistola i robar 4.000 euros d'un domicili a Sant Feliu de Guíxols el 20 de desembre passat. En un primer moment la víctima el va reconèixer fotogràficament, motiu pel qual el jutge va enviar a presó el sospitós per un delicte de robatori amb violència i intimidació. Amb tot, uns dies després la víctima va presentar un escrit retractant-se i dient que l'havia reconegut «erròniament». La defensa, encapçalada per l'advocat Sergio Noguero, va presentar una còpia d'aquest escrit al jutjat però el magistrat no li va donar validesa i el va enviar igualment a presó.

Investiguen si hi ha coacció

A la interlocutòria, el jutjat d'instrucció 4 de Figueres argumenta que en un primer moment la víctima el va reconèixer i posa en dubte la validesa de la nota: «S'han de realitzar les gestions oportunes per saber si el denunciant ha fet aquestes manifestacions per voluntat pròpia i en completa llibertat».

Noguero subratlla que a banda de l'escrit on la víctima es retracta de la primera identificació, el jutjat d'instrucció 3 de Sant Feliu de Guíxols ja havia arxivat el cas prèviament. Per això, reclama que l'arrestat surti en llibertat de manera «immediata». També critica que el jutjat obviés la nota i decretés presó sense fer cap altra diligència, com ara una roda de reconeixement al jutjat.

A la seva declaració, el detingut va assegurar que el dia de l'assalt estava a casa dels seus pares a Figueres i nega haver participat en cap robatori a punta de pistola.Incr