L'Ajuntament de la Bisbal de l'Empordà ha acordat l'expropiació d'una finca del carrer Call -la número 4- on es podria acabar desenvolupant un centre d'interpretació del Barri Vell. Segons ha informat el consistori, la finca consta d'un local en la planta baixa, dos pisos que ara estan habitats en règim de lloguer i una sotacoberta que es convertirà en un habitatge més. Amb un cost de 195.568 euros, l'acord es va tancar a mitjan mes de desembre i l'operació es va poder incloure dins el pla de barris, de manera que la Generalitat abonarà el 50% d'aquest import.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha adquirit una petita part de darrere de la finca de Santa Maria del Puig, 23, per un import de 13.121 euros. La finca, adjacent a aquesta illa, havia quedat al descobert durant l'enderroc que es va fer uns anys enrere. Així, segons el consistori, es consolida un sol espai municipal configurat en una illa interior entre els carrers Sant Jaume i Santa Maria del Puig, que, un cop efectuades les obres d'enderroc d'una part important de l'edifici del número 4 del carrer Call, tornaran a posar de relleu l'antic carreró que unia el carrer Sant Jaume amb el carrer Santa Maria del Puig i que està tancat des dels anys 30.

Amb l'adquisició d'aquestes finques, el govern bisbalenc apostaria per crear un centre d'interpretació del Barri Vell. «El projecte, a mitjà termini, preveu cercar inversions per a prospeccions arqueològiques», va explicar l'alcalde Enric Marquès, qui va remarcar que la idea és que si s'hi troben restes medievals rellevants, es deixin al descobert vinculades a un futur centre d'interpretació. En cas contrari, es reconvertiria l'espai en una nova placeta, que també serviria d'accés a l'espai museïtzat. Pel que fa als dos pisos, es destinaran a lloguer social.