L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà ja ha cedit a la Generalitat el solar on es construirà l'esperada estació d'autobusos. Segons es publica al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) es tracta d'una finca de 3.288 metres quadrats de superfície situada a l'inici de la carretera de Cruïlles i, més concretament, davant el carrer Folch i Torras i el Dr Robert. El solar, que ja ha estat acceptat pel Govern català, està valorat en 74.473,20 euros i ha estat cedit gratuïtament.

A més, el consistori va detallar que estan esperant que el Departament de Territori i Sostenibilitat avisi de la data de l'inici de les obres de construcció però que estava previst que arrenquessin durant el primer trimestre d'aquest any.

Aquesta obra, llargament esperada a la capital baix-empordanesa, va ser anunciada per Territori el maig del 2018 i constarà d'una gran marquesina que acollirà una petita edificació amb serveis i quatre andanes. A la part exterior s'hi habilitarà una zona d'aparcament de turismes.

Respecte a la ubicació de l'estació, en aquell moment Territori va informar que es devia «a la bona connexió a la xarxa supramunicipal», ja que l'accés i sortida d'autobusos cap a la carretera GI-664 en direcció a Cruïlles que connecta amb la C-66 afavoreix «la connectivitat i evita l'entrada dels busos a la zona urbana i les consegüents congestions de trànsit».

A banda de cedir els terrenys a la Generalitat per fer-hi la nova estació d'autobusos, el consistori també serà l'encarregat del seu manteniment, mentre el Departament de Territori i Sostenibilitat executarà i finançarà les obres i serà el titular de la infraestructura.

El projecte de la construcció de l'estació es va licitar l'octubre del 2018 per un import d'1.053.027,09 euros (IVA inclòs) i un període d'execució de sis mesos. El termini per a la presentació d'ofertes es va tancar el 25 de juny de l'any passat i només se'n van rebre dues. No va ser, però, fins al mes de novembre del 2019 quan es va adjudicar l'obra a l'empresa Aglomerats Girona.