L'Audiència de Girona va jutjar ahir un home acusat d'abusar del seu nebot menor d'edat, veí de la Bisbal d'Empordà, al seu domicili a Figueres fa tres anys. Les acusacions li demanen 12 anys de presó i una indemnització de 5.000 euros a la víctima en concepte de Responsabilitat Civil.

Segons la Fiscalia i l'acusació particular, els fets haurien tingut lloc al domicili de l'acusat, en tres episodis diferents durant el 2016 i un dels quals al seu garatge.

L'acusat va negar haver realitzat els tocaments de caràcter sexual que la víctima li atribueix, i va assegurar que la relació entre ells sempre havia estat «molt bona» i afectuosa «com qualsevol relació familiar». Per això la seva defensa demana l'absolució i considera que la víctima ha incorregut en la fabulació.

El succés va ser denunciat un mes després de l'últim suposat abús, la nit de Nadal del desembre de 2016, després que la víctima ho expliqués a la seva psicòloga. Va ser la professional qui va posar en alerta la família. Durant la seva declaració, va assegurar que no veia indicis per creure que el seu pacient fos una persona propensa a la inventiva i que tant en el moment que li havia explicat com ara donava credibilitat a la seva versió.

La declaració de la víctima es va fer a porta tancada. La vista continuarà d'aquí a un mes amb la declaració d'un pèrit medicoforense i les conclusions definitives, per la qual cosa les acusacions podrien corregir les penes, per ara provisionals.