L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro obrirà dilluns les inscripcions per participar a la Gran Rua de Carrosses i Comparses del carnaval que se celebrarà el 22 de febrer a les onze del matí i a les quatre de la tarda. Segons va informar ahir el consistori, el dilluns fins a les dues del migdia es podran inscriure en bloc i de manera presencial les colles carnavalesques de Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro mitjançant les entitats que les coordinen. L'endemà es podrà fer per correu electrònic.

Enguany hi podran desfilar un màxim de 10 colles al matí que tindran subvenció, però no optaran a premi; i 65 colles més a la tarda que tindran subvenció i optaran a premi. En concret, s'establiran cinc categories amb guardons per als cinc primers classificats de cadascuna, que globalment repartiran més de 8.000 euros en premis: carrossa gran (2.475 euros), carrossa petita (1.695 euros), comparsa (1.450 euros), disfressa (1.450 euros) i colles locals (1.040 euros); i també premi únic a la millor colla debutant en el carnaval de Platja d'Aro (250 euros).

La 43a edició del carnaval de Castell-Platja d'Aro es farà del 15 al 26 de febrer i inclourà una vintena d'actes populars i familiars.