Els propietaris de bars i restaurants de Platja d'Aro asseguren que el temporal ha comportat pèrdues econòmiques importants en els seus establiments. Alguns d'ells apunten que han perdut entre 8.000 i 10.000 euros per haver tingut pràcticament tota la setmana el local tancat. De fet, les destrosses més importants es van fer durant la nit del dilluns. El passeig va quedar cobert de sorra i aquest cap de setmana encara queden parts del passeig sense netejar. Per altra banda, els restauradors temen que les asseguradores no els retornin tots els diners que els costarà reparar les destrosses produïdes pel temporal. "A sobre es pensen que els enganyes", ha lamentat en Paco, un dels empresaris del passeig.

La borrasca Gloria ha deixat quilos de sorra al passeig de Platja d'Aro (Baix Empordà), però també ha deixat pèrdues econòmiques per als restauradors de la zona. És el cas d'en José Antonio, un restaurador que té un local al passeig i que obre tot l'any. A causa del temporal, però, no ha pogut obrir "durant tres dies" i això creu que suposa "una pèrdua de caixa de 8.000 o 10.000 euros".

Com en José Antonio, hi ha molts altres bars i restaurants en la mateixa situació. No ha estat fins aquest cap de setmana que alguns d'ells ha tornat a obrir després de treure "més de mig metre de sorra" a la terrassa. A més, també s'han produït desperfectes amb els tendals i el mobiliari de les terrasses.

Però també hi ha establiments on l'aigua va entrar a dins dels locals. En Paco, l'amo del restaurant del Rincon del Sevillano, ha quedat amb el seu negoci totalment devastat. L'aigua va trencar el vidre de la porta i la persiana. Una vegada a dins també va fer malbé "un parell de neveres noves de l'any passat i més de 4.000 pizzes que tenia congelades". Per a ell, les pèrdues són "incalculables".

De fet, en Paco encara no sap quan podrà tornar a obrir, perquè aquest cap de setmana encara tenia sorra a l'interior i les marques a la paret de l'aigua, que va arribar al mig metre d'alçada. De tota manera, en Paco tem que després de sobreviure al temporal, costarà sobreviure a les asseguradores. "A sobre es pensen que els enganyes, que és el més graciós del món", ha ironitzat el restaurador. Per això creu que "és una pena" que els empresaris encara hagin de justificar si han "deixat l'aixeta oberta per omplir-ho tot d'aigua".

Màquines traient sorra

Aquest cap de setmana les màquines retroexcavadores encara estan retirant les restes de la sorra que queda en el passeig. Tot i que en alguns punts ja està tot net, en d'altres encara hi ha més d'un pam de sorra que les màquines poc a poc van tornant a la platja. El propietari d'un dels bars, Emiliano Veloso, ha agraït que l'Ajuntament de Platja d'Aro hagués posat aquestes màquines per netejar la zona. "L'Ajuntament ha col·laborat, s'ha portat molt bé", ha afirmat l'Emiliano.

De tota manera, la platja pràcticament s'ha quedat sense sorra. A més, la corrent també ha desplaçat parcs infantils i senyals de la platja. Tubs i brutícia encara omplen la platja amb una imatge radicalment diferent de la que es pot veure durant els mesos d'estiu.