L'Ajuntament de Palamós quantifica en 1,5 milions d'euros els desperfectes que ha provocat el temporal que va afectar el municipi la setmana passada

Les zones més perjudicades han estat les platges i cales de llevant, i els espais portuaris del municipi.

La pèrdua de sorra, l'esfondrament de murs, els desperfectes en camins i accessos, la desaparició de senyalització o les esllavissades han estat algunes de les afectacions destacades a la costa palamosina.

A les cales de S'alguer i de sota ca la Margarida s'han trencat portes i finestres d'algunes de les cases i barraques que hi ha ubicades. Els ports han tingut afectacions importants en dics i instal·lacions, com la terminal de creuers, els magatzems del Club Nàutic Costa Brava o el dic de recer del Port Marina.

Els tècnics municipals de l'Ajuntament de Palamós han fet la valoració dels danys que ha provocat el temporal que va afectar el municipi la setmana passada, quantificant el seu cost econòmic en 1.522.750 euros.

Les zones més perjudicades han estat les platges i cales de llevant i els espais portuaris del municipi. Concretament, segons informa l'ajuntament, les afectacions s'han centrat en platges com La Fosca o Castell on s'ha produït la desaparició de sorra, el descalçament d'algunes de les escales i rampes d'accés, el soterrament de passarel·les i la desaparició d'una part de la senyalització.

Aquesta situació també s'ha repetit en algunes cales palamosines com cala Canyers o cala Estreta, on també s'hi han acumulat de manera massiva restes vegetals i de brossa. A cala Corbs s'hauran de retirar alguns arbres caiguts i a Sa Tamardia s'ha esfondrat un mur de contenció. En el cas del Morro del Vedell s'ha esllavissat l'accés a la platja i també ha desaparegut el darrer tram de camí que connecta amb la cala dels Pots.

A les cales de S'alguer i de sota ca la Margarida s'han trencat portes i finestres d'algunes de les cases i barraques que hi ha ubicades, amb una destacada acumulació de còdols, restes vegetals i brossa en aquests àmbits.

Els ports han tingut afectacions importants en dics i instal·lacions, com els desperfectes ocasionats a la terminal de creuers del port comercial, l'enrunament d'una part dels magatzems del Club Nàutic Costa Brava, els desperfectes en l'espatller i la zona d'emmagatzematge de La Pedrera o el trencament del dic de recer del Port Marina Palamós.

L'Ajuntament de Palamós aportarà tota aquesta informació a l'administració de Costes de l'Estat, amb competència en aquest àmbit litoral, per tal que pugui preveure la reparació dels danys ocasionats en platges, cales i accessos a aquestes zones.

Des de l'Ajuntament de Palamós es lamenta la pèrdua de vides humanes que va ocasionar aquest temporal.

Concretment la desaparició del mariner filipí del mercant Manisa Star, que va caure al mar dimarts passat 21 de gener, quan intentava reforçar les amarres d'aquest vaixell. Malgrat les tasques de recerca realitzades no s'ha pogut localitzar encara el seu cos.

I la mort del veí de Palafrugell, de 69 anys, que el passat dimecres 22 de gener va ser arrossegat per un cop de mar al port Marina Palamós.