El control de seguretat fet el cap de setmana passat a la sortida de la discoteca de Calella de Palafrugell va acabar amb 20 denúncies per conduir sota els efectes de l'alcohol, nou per portar droga i, fins i tot, una per dur una porra extensible, considerada una arma perillosa.

Segons va informar ahir l'Ajuntament de Palafrugell, el control el van efectuar vuit dotacions de la Policia Local i cinc dels Mossos d'Esquadra des de dissabte al migdia i fins diumenge al matí, a diferents punts pròxims a la sortida del local d'oci nocturn de Calella amb l'objectiu de generar un «efecte dissuasiu» de conductes incíviques.

Al llarg del desplegament es van detectar nou infraccions per tinença de drogues i, una, per tinença d'una arma prohibida, concretament una porra extensible. D'altra banda, dels controls d'alcoholèmia realitzats, 20 van donar positiu i es va efectuar la denúncia administrativa de 19 d'elles, i una es va denunciar per via penal. Respecte al drogotest, 17 van tenir un resultat positiu.

El consistori va avançar que està previst que es programin nous dispositius de seguretat cada vegada que s'organitzin esdeveniments vinculats a l'oci nocturn en el municipi i que puguin comportar «un risc per a la seguretat o la convivència».