La Generalitat de Catalunya vol cedir la gestió i el manteniment del castell de Sant Antoni i Calonge. Tot i això serà el ple qui haurà de decidir, en la sessió convocada per demà, si accepta o no aquesta cessió. Mentrestant, l'equip de govern (ERC, Avanç Municipal i de Progrés i Republicans de Calonge) va més enllà i ja està negociant perquè aquest acord permeti una pròrroga de 15 anys.

Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, aquest monument va ser rehabilitat l'any 1999 a través d'un acord de col·laboració entre el Ministeri de Foment, la Generalitat i l'Ajuntament que incloïa la cessió de l'ús de l'immoble a favor de l'Ajuntament durant tres dècades. La reforma de l'edifici -que té una superfície de 1.582 metres quadrats- però, va quedar inacabada.

Per això, l'any 2015 es va iniciar una nova etapa de reformes feta en diferents fases que va permetre condicionar la major part de les sales del castell per poder-hi allotjar exposicions, congressos, concerts i activitats culturals diverses. El castell és propietat del govern català que el té considerat com un bé inalienable: no es pot transmetre la seva propietat, però sí la cessió del dret d'ús.