31 de gener de 2020
31.01.2020

Alerten d'una possible «conducta inadequada» d'un professor de l'Institut de la Bisbal

El centre emet un comunicat per a les famílies on informa que el cas l'investiga Inspecció d'Educació El docent està de baixa

31.01.2020 | 00:30

L'Institut de la Bisbal d'Empordà va alertar ahir a les famílies dels estudiants de la presumpta «conducta inadequada» d'un professor del centre cap a «alumnes». Segons s'explica en el comunicat, va ser una alumna qui va informar la direcció de l'institut sobre «accions denunciables», moment en el qual -asseguren- van engegar el protocol per «aclarir la veracitat i abast» dels fets. Concretament relaten que el director i la coordinadora pedagògica de l'institut van entrevistar els alumnes que «s'anava creient convenient» a mesura que escoltaven «les declaracions de les noies».

Després d'elaborar un informe sobre els relats de les estudiants, indiquen que el van enviar a Inspecció del Departament d'Educació de la Generalitat i que es va informar les famílies de les alumnes implicades seguint indicacions d'Inspecció. El comunicat també puntualitza que el cas es troba en mans de «conductes establertes per la legislació».

Estratègies i eines

Tot i això, des de la direcció de l'INS la Bisbal remarquen la seva voluntat d'evitar una «alarma generalitzada» i que es comprometen a oferir «estratègies i eines per treballar» perquè els estudiants «se sentin segurs». En relació amb les classes impartides pel docent acusat, l'institut va explicar que el pròxim dilluns es portaran a terme «amb tota normalitat» per part d'una professora nova.

Per la seva part, el Departament d'Educació va confirmar ahir que el professor en qüestió es troba de baixa i que fins avui no es podran aportar nous detalls sobre el cas.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook